luni, 16 noiembrie 2015

Fier romanesc sau fier bulgaresc?

            Fier romanesc sau fier bulgaresc?


Este foarte important ca atunci cand construiti o casa sa va informati foarte bine asupra produselor pe care le cumparati. Pentru structura de rezistenta, proiectantul sau arhitectul prevede o anumita gama de materiale necesare, mare parte produse metalurgice.
Acestea reprezinta scheletul unei cladiri. Clientul fie va alege sa cumpere pe cont propriu materialele, fie va delega constructorul sa se ocupe. Indiferent de decizia pe care o ia, trebuie sa fie corect informat asupra fiecarui produs in parte.
Greseala pe care o fac multi dintre clienti este ca incep o casa fara sa consulte un specialist , cheltuielile aferente constructiei sunt de obicei insuficiente sau prost calculate , iar din aceasta cauza omul incepe sa faca rabat de la calitatea materialelor doar sa vada ridicata casa mult visata.
Rabatul de la calitatea materialelor aduc cu sine problemele ulterioare, ieftin nu inseamna prost insa multi dintre clienti nu fac diferenta intre calitatea produselor, asa ca e de datoria constructorului si a agentului de vanzari sa faca lumina asupra beneficiilor pe care le ofera numai anumite produse, multe dintre ele autohtone. Nu de putine ori am observat ca sunt superioare celorlalte branduri.
Aici facem referire desigur la fierul romanesc. Nu de putine ori, am avut clienti care isi doreau fier bulgaresc doar pentru ca au auzit ca e mai ieftin, nestiind ca exista diferente mari la calitate. Este posibil ca la inceput, clientul sa faca o economie(care nu este asa semnificativa), insa pericolul ca locuinta acestuia sa pice exista.
Cum ne dam seama de diferentele unui fier romanesc si unul bulgaresc?
Majoritatea dintre noi nu observa nicio diferenta intre cele doua tipuri de fier. Cel mai important ca atunci cand achizitionati fier beton PC sau OP sa cereti si stasul, certificarile si provenienta. Marea greseala pe care multi dintre noi o fac (din neinformare) este de a cumpara fierul la bara si nu la kg.
Acest lucru este in avantajul vanzatorului, pretul fiind mai mare pe bara decat daca ar fi calculat la kg. Cel bulgaresc cantareste mai mult decat cel romanesc, asa ca desi pretul este mai mic, datorita greutatii ajunge sa platiti cam aceeasi suma pentru un fier cu provenienta incerta. Cu alte cuvinte, e posibil sa nu faceti o economie consistenta, ba chiar sa va treziti ca ati cumparat mai putin decat aveti nevoie din cauza diferentelor de greutate pe care le au barele.
Pentru a fi siguri ca primiti ceea ce aveti nevoie, cereti pretul pe kg, si impreuna cu constructorul faceti un necesar aproximativ exact pentru ridicarea casei dumneavoastra.


elefon: 0784/433.848
Tel/Fax: 0238/56.00.00
Program: L-V= 08-17; S= 08-14
Email: madalina.ralea@vindem-ieftin.ro
          
Adresa: Str. Alexandru I. Cuza, nr. 36
           Ramnicu Sarat, jud. Buzau
           Cod postal: 123500

        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu